Drobečková navigace

Podlahové vytápění venkovních ploch

Namrzlé příjezdové cesty, chodníky, parkovací plochy a schodiště způsobují v zimě nemalé potíže. Pro předcházení škodám na zdraví a majetku, které může sníh a led způsobit, musíte denně věnovat spoustu energie uklízení a udržování venkovních prostor. Jde to i jinak! Můžete se vyhnout zbytečné dřině, odklízení sněhu a používání technické soli – řešením jsou venkovní topné systémy.

Elektrické vytápění příjezdových cest

Topné kabely je možné umístit téměř do všech typů povrchů, pod asfalt, venkovní dlažbu nebo je zalít přímo do betonu. Chráněné venkovní plochy – chodníky, nakládací rampy nebo vstupy do budov – zůstávají díky topným kabelům po celou zimu bez ledu a sněhu.

Při použití asfaltu se aplikují speciální topné kabely umístěné cca 10 cm pod povrchem a odolné vůči vysokým teplotám. Stejně hluboko se kabely nacházejí i v případě použití zámkové dlažby. Topné kabely jsou v tomto případě umístěny do kladecího písku, do něhož se poté pokládá samotná dlažba. Je-li použit beton, jsou kabely zalévány přímo do něj.

I v případě venkovního podlahového vytápění dochází k samoregulaci teploty, takže nebudete mít žádné starosti s jejím udržováním. Výběr termostatu závisí na způsobu a rozsahu instalace, v nabídce je široký sortiment. Termostaty kontrolují a monitorují venkovní teplotu a vlhkost a při změně okamžitě reagují. V kritickém období se topení samo roztopí, a když toto období pomine, brzy se zase vypne, nedochází tedy k plýtvání energií.

Výhody venkovního podlahového vytápění spočívají v cenové dostupnosti, optimálních provozních nákladech, ve spolehlivosti systémů a v bezobslužném provozu. Systém vám tak ušetří čas a starosti.

Další rady a tipy