Drobečková navigace

Jak ochránit potrubí a okapy v zimě? FroStop!

Je-li potrubí vystaveno teplotám pod bodem mrazu a není dostatečně chráněno, může dojít k poškození trubek. Je možné použít samoregulační neboli inteligentní kabely a zajistit tak dostatečnou ochranu potrubí. Nehrozí žádné poškození přehřátím, proto jsou tyto kabely ideálním řešením v případě plastových potrubních rozvodů.

Topné kabely – ochrana před venkovními mrazy

Inteligentní kabely jsou tvořeny skutečně důmyslně, proto nedochází k přehřátí. Topí pouze, když je to potřeba a se zvyšující se teplotou snižují svůj výkon. Nehrozí tedy přehřátí a následné přepálení kabelů nebo poškození potrubí.

Naprosto zásadní je pečlivá instalace kabelů, chybná a neodborná instalace totiž může plastové potrubí zdeformovat. Proto je dobré obracet se na profesionály, nechat si poradit a nepokoušet se o domácí instalaci.

Je však pravda, že práce se samoregulačními kabely je díky jejich praktičnosti velice příjemná, například není problém topné kabely zkracovat, což usnadňuje návrh i instalaci.

Stejně jako potrubí můžete chránit i okapy na vašem domě. V zimních měsících může střídavé tání a tuhnutí ledu poškodit okapy, ale i samotnou střechu. Samoregulační topné kabely zabraňují zamrzání okapových žlabů a svodů a zajišťují tolik žádoucí proudění vody v okapech.

Inteligentní topné kabely mají tedy velikou šíři využití. Lze je instalovat do podlahy a zajistit si tak komfortní a moderní bydlení. Mohou chránit potrubí, okapy a potažmo celou střechu. To vše můžete získat  velice jednoduše, po vytvoření odborného návrhu a bezchybné instalaci.

Další rady a tipy