Drobečková navigace

Podlahové topení je standard

Podlahové vytápění není žádnou novinkou. O jeho dlouhé historii sahající až do doby před naším letopočtem se můžete dočíst v článku Historie podlahového vytápění.

V současné době se podlahové vytápění pokládá za standard moderního stavitelství a instaluje se do mnoha novostaveb. Příjemně vyhřáté podlahy totiž pomáhají vytvářet teplo domova. Velice příznivě pro podlahové topení hovoří také fakt, že jde o nízkoteplotní způsob vytápění, který snižuje spotřebu energie. Využíváte-li podlahové vytápění, nedochází k víření vzduchu a prachu. Nemusíte dále snášet ošklivé radiátory, které hyzdí prostor, protože podlahové vytápění nenarušuje vzhled interiéru.

Instalace podlahového topení

Dnešní novostavby jsou ideálním prostorem pro instalaci podlahového topení díky jejich dobrým tepelně-izolačním vlastnostem. Velkoplošné sálavé systémy tak dokáží dokonale plnit svou funkci a vyhřát místnosti na optimální teplotu i při nízkém instalovaném příkonu.

Podlahové topení je příjemným a úsporným řešením v otázce vytápění prostor a v současném stavitelství je považováno za standard, do kterého se vyplatí investovat a dopřát si tak pohodlí.

Další rady a tipy