Drobečková navigace

Už žádné ošklivé radiátory! Elektrické podlahové topení

Stejně jako na zdravé a příjemné prostředí domova se v rámci moderního bydlení zvýšil důraz na vzhled interiérů. V případě vytápění pomocí radiátorů se na tento aspekt příliš nebral zřetel. Radiátory hyzdí prostředí vašeho domova a navíc komplikují rozmístění nábytku v pokoji. Problém, který u podlahového vytápění odpadá, je také složité a úmorné čištění radiátorů. Podlahové topení není viditelné, nebude vám překážet a není potřeba ho pravidelně čistit od nánosů prachu.

Elektrické podlahové topení nekazí dojem z interiéru

Dalším argumentem pro podlahové vytápění je estetické hledisko, v rámci moderního designu se totiž upřednostňují podlahy a dlažby před koberci. Tyto „studené“ materiály jsou populární a lépe ladí s moderními interiéry. Podlahové topení poskytuje nejlepší komfort právě v kombinaci s takovými krytinami a je pro vás správnou volbou.

Podlahové vytápění je prospěšné pro vaše zdraví a napomáhá ve vaší domácnosti udržovat skutečně čisté prostředí, což je v dnešní době, kdy mnoho lidí sužuje astma a alergie, velmi důležité. Uklízení s podlahovým topením a bez otopných těles je mnohem snadnější. Nedochází ani k tak nepříjemnému a zbytečnému víření prachu.

Váš domov bude s podlahovým topením a bez nevzhledných radiátorů ubírajících prostor mnohem útulnější. Zbavíte se také rušivých zvuků, které radiátory často vydávají. A konečně, díky schopnosti samoregulace teploty podlahového vytápění si nebudete muset lámat hlavu s neustálým přenastavováním, aby se místnost nepřetápěla nebo nebyla naopak příliš chladná.

Další rady a tipy